Brambory pečené s cibulí a žampiony

Brambory pečené s cibulí a žampiony


3.2.2020
Suroviny:
  • 500 g brambor
  • 2 větší cibule
  • 200 g malých žampionů
  • 1 stroužek utřeného česneku
  • 4 lžíce oleje
  • lžička hořčice
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • sůl
  • pepř
Postup:
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky, cibuli na proužky (ne moc tenké). Žampiony očistíme a překrojíme na poloviny.
  2. Smícháme olej s hořčicí, paprikou, solí a pepřem do hladké emulze. Připravené brambory s cibuli promícháme s ochuceným olejem a necháme chvíli odpočinout.
  3. Vše přesypeme na plech s pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme cca 15- 20 minut s občasným promícháním.
  4. Po této době by brambory měly být částečně měkké, tak přidáme žampiony a vše promícháme. Dopečeme do úplného změknutí brambor.
  5. Podáváme ihned jako samostatný pokrm třeba se salátem nebo jako přílohu k masu.

Poznámka

Brambory nejsou upečené do křupava díky té cibuli. Ale zase zrovna ta jim dodá zase jinou a dobrou chuť.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule