Fazolačka s tarhoňou
Fazolačka s tarhoňou
29.8.2019
Suroviny:
- 1 a1/2 hrnku větších fazolí
- 1/4 hrnku tarhoni
- 1 větší klobása
- 2 šalotky
- 1 lžíce másla
- 1 rovná lžíce hladké mouky
- 2 lžičky uzené papriky
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- vývar zeleninový nebo drůbeží
- 2 snítky libečku
- sůl a pepř
Příprava.
1)Fazole namočíme do studené vody večer před vařením. Druhý den vodu slijeme a dáme čerstvou, jen tak, aby byly fazole zalité a průběžně doléváme.. Přidáme koření bez soli a libeček. Vaříme téměř doměkka, tak, aby se fazole už daly jíst. Před koncem vaření osolíme.
2) Mezitím, než se fazole uvaří, na másle orestujeme nakrájenou šalotku do zlatova. Přidáme nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Vsypeme tarhoňu, pár minut restujeme, zasypeme paprikou a po chvíli moukou. Po krátkém opečení vše zalijeme vývarem.
3) Paprikovou tarhoňu přivedeme k varu a přidáme k uvařeným fazolím. Občas promícháme, tarhoňa se může přichytávat. Společně vaříme cca 12-15 minut do změknutí tarhoně. Polévku dochutíme solí, pepřem a špetkou chilli, případně zředíme vývarem. a podáváme.
2) Mezitím, než se fazole uvaří, na másle orestujeme nakrájenou šalotku do zlatova. Přidáme nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Vsypeme tarhoňu, pár minut restujeme, zasypeme paprikou a po chvíli moukou. Po krátkém opečení vše zalijeme vývarem.
3) Paprikovou tarhoňu přivedeme k varu a přidáme k uvařeným fazolím. Občas promícháme, tarhoňa se může přichytávat. Společně vaříme cca 12-15 minut do změknutí tarhoně. Polévku dochutíme solí, pepřem a špetkou chilli, případně zředíme vývarem. a podáváme.
Komentáře
Okomentovat