Fazolačka s tarhoňou

Fazolačka s tarhoňou

29.8.2019

Suroviny:

  • 1 a1/2 hrnku větších fazolí
  •  1/4 hrnku tarhoni
  • 1 větší klobása
  • 2 šalotky
  •  1 lžíce másla
  • 1 rovná lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 2 bobkové listy
  •  3 kuličky nového koření
  • vývar zeleninový nebo drůbeží
  •  2 snítky libečku
  •  sůl a  pepř

Příprava.

1)Fazole namočíme do studené vody večer před vařením. Druhý den vodu slijeme a dáme čerstvou, jen tak, aby byly fazole zalité a průběžně doléváme.. Přidáme koření bez soli a libeček. Vaříme téměř doměkka, tak, aby se fazole už daly jíst. Před koncem vaření osolíme.
2) Mezitím, než se fazole uvaří, na másle orestujeme nakrájenou šalotku do zlatova. Přidáme nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Vsypeme tarhoňu, pár minut restujeme, zasypeme paprikou a po chvíli moukou. Po krátkém opečení vše zalijeme vývarem.
3) Paprikovou tarhoňu přivedeme k varu a přidáme k uvařeným fazolím. Občas promícháme, tarhoňa se může přichytávat. Společně vaříme cca 12-15 minut do změknutí tarhoně. Polévku dochutíme solí, pepřem a špetkou chilli, případně zředíme vývarem. a podáváme.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule