Lahodná čokoládová pomazánka

Lahodná čokoládová pomazánka

20.8.2019

Suroviny

  • 250 g kvalitní hořké čokolády 
  •  80-100 g másla
  • 200 g mascarpone
  •  vanilkový cukr 
  • cukr podle chuti
  • špetka skořice
  •  nasekané neslané burské oříšky (nemusí být)

Postup:

Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme máslo a necháme rozpustit. Šleháme metličkou a po kouskách přidáváme mascarpone.
Odstavíme z ohně a šleháme do úplného rozpuštění. Vznikne hladký krém, který dochutíme cukrem a skořicí. Oříšky můžeme vmíchat, nebo jen pomazánku jen posypat.
Pomazánku uložíme do uzavíratelné sklenice a uchováváme v lednici. Podáváme namazanou na pečivu, k palačinkám nebo do dezertů.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule