Cibulové palačinky s hermelínem
Cibulové palačinky s hermelínem
28.10.2019
- Suroviny.
- 300 ml mléka nebo 200 ml mléka + 100 ml perlivé vody
- 1 vejce
- 100 g hl. mouky
- lžíce oleje
- 2-3 lžíce sušené smažené cibule
- lžička tymiánu nebo koření na pizzu
- petrželka
- sůl
- olej na smažení
- Hermelín
Postup:
- Smícháme mléko s vejcem, moukou a zbytkem přísad. Metličkou vyšleháme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout.
- Smažíme na na pánvi s kapkou oleje. Jakmile usmažíme palačinku z jedné strany a otočíme, ihned ji poklademe na půlce tenkými plátky Hermelínu.
- Po dosmažení z druhé strany palačinku přehneme na polovinu přes sýr. Ihned podáváme.
Poznámka
Kdo by chtěl sýr více rozteklý, šoupne to na pár vteřin do mikrovlnky.
Komentáře
Okomentovat