Hermelínová pomazánka
Hermelínová pomazánka
27.10.2019
Suroviny:
- 200 g vyzrálého Hermelínu (Camembertu)
- 1 středně velká cibule
- 50 g změklého másla
- 100 g smetanového sýru nebo žervé
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 0.5 lžičky mletého kmínu
- mléko nebo pivo světlé 10-ti stupňové, je-li třeba
- sůl
- pepř mletý
Příprava:
- Vyzrálý Hermelín dáme ztuhnout (ne zmrznout) do mrazáku, aby se dal dobře nastrouhat.
- Cibuli jemně pokrájíme, Hermelín nastrouháme na velkých slzách struhadla a obojí dáme do mísy, kam přidáme změklé máslo, tavený smetanový sýr nebo žervé (Lučina, Palouček...), mletou papriku, mletý kmín s pepřem a sůl dle chuti. Vše řádně promícháme a je-li třeba, můžeme pomazánku zředit mlékem nebo světlým pivem dle požadované potřeby.
- V Bavorsku by obatzdu podávali s louhovaným pečivem, my ji můžeme dle chuti podávat s chlebem nebo čerstvým pečivem, po namazání dozdobíme čerstvě nasekanou pažitkou, případně jarní cibulkou, ředkvičkou...
Komentáře
Okomentovat