Hermelínová pomazánka

Hermelínová pomazánka

27.10.2019
Suroviny:
  • 200 g vyzrálého Hermelínu (Camembertu)
  • 1 středně velká cibule
  • 50 g změklého másla
  • 100 g smetanového sýru nebo žervé
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 0.5 lžičky mletého kmínu
  • mléko nebo pivo světlé 10-ti stupňové, je-li třeba
  • sůl
  • pepř mletý
Příprava:
  1. Vyzrálý Hermelín dáme ztuhnout (ne zmrznout) do mrazáku, aby se dal dobře nastrouhat.
  2. Cibuli jemně pokrájíme, Hermelín nastrouháme na velkých slzách struhadla a obojí dáme do mísy, kam přidáme změklé máslo, tavený smetanový sýr nebo žervé (Lučina, Palouček...), mletou papriku, mletý kmín s pepřem a sůl dle chuti. Vše řádně promícháme a je-li třeba, můžeme pomazánku zředit mlékem nebo světlým pivem dle požadované potřeby.
  3. V Bavorsku by obatzdu podávali s louhovaným pečivem, my ji můžeme dle chuti podávat s chlebem nebo čerstvým pečivem, po namazání dozdobíme čerstvě nasekanou pažitkou, případně jarní cibulkou, ředkvičkou...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule