Opilé marcipánové řezy
Opilé marcipánové řezy
30.10.2019
Suroviny.
- 4 vajíčka
- 200 g cukru krupice
- 200 ml vlažné vody
- 200 ml oleje
- 3 lžíce kakaa
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 300 g višní v gelu nebo marmelády
- 300 g marcipánu
- 100 g čokolády na vaření
Ořechový krém:
- 250 g másla
- 200 g mletých vlašských ořechů
- rum dle chuti (1 panák)
- 200 g moučkového cukru
Postup:
Nejprve si připravíme kakaový korpus. Žloutky ušleháme s cukrem, vlažnou vodou a kakaem po dobu 3 – 5 minut do lesklé pěny. Pak šleháme dál a střídavě po částech zašleháme do těsta olej s tuhým bílkovým sněhem a moukou smíchanou s práškem do pečiva. Střídáme to proto, aby se těsto nesrazilo.
Těsto vylijeme na olejem vymazaný plech, a pečeme v troubě vyhřáté na 180 – 200 °C.
Mezitím si připravíme ořechový krém. Do mísy nasypeme mleté vlašské ořechy, přidáme změklé máslo a cukr. Společně vše vyšleháme do jemného krému a nakonec dochutíme rumem, který srazí sladkost.
Na vychladlý korpus naskládáme naložené višně (nebo višňovou marmeládu) a potřeme krémem.
Nakonec si vyválíme marcipán (nejlépe pravý) do tloušťky asi 2 mm a položíme ho na krém. Začistíme strany a na závěr celý dezert pocákáme rozpuštěnou čokoládou.
Buchta bude lepší, když jí upečeme den před podáváním, aby se všechny chutě i konzistence spojily a mohly jsme krájet malé čtverečky.
Komentáře
Okomentovat