Domácí cappucino likér

Domácí cappucino likér

23.11.2019
Suroviny.
  • 500 mlsmetana na vaření
  • 300 gkr. cukr
  • 200 gcappuccino
  • 2 bal.vanilkový cukr
  • 350 mlvoda
  • 300 mlrum nebo brandy
  • skořice (nemusí být)
Postup:
Vodu s cukrem dáme do menšího hrnce na zahřejeme. Když je cukr rozpuštěný, povaříme 5-10 minut a odstavíme.
V druhém hrnci ohřejeme smetanu a teplou odstavíme (pozor, smetana nesmí vřít).
V další misce smícháme vanilkový cukr a cappuccino prášek a tenkým proudem přiléváme teplou smetanu. Za stálého míchání utřeme hladkou hmotu, kterou necháme vychladnout. Můžete přidat skořici, ale nemusíte.
Vychladlý smetanový krém zalijeme vlažným sirupem a dobře promícháme. Přelijeme přes sítko a necháme zcela vychladnout. Nakonec přimícháme rum nebo brandy.
*TIP: Pokud se vám likér zdá silný, přidejte více sirupu. Čím déle likér necháte v ledničce, tím více zhoustne.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule