Krupicové nočky z odpalovaného těsta s růžičkovou kapustou a strouhankou
Krupicové nočky z odpalovaného těsta s růžičkovou kapustou a strouhankou
23.11.2019
Suroviny:
- 200 ml plnotučného mléka
- 100 g dětské krupičky
- 30 g másla
- 1 vejce
- sůl
- muškátový květ
- --------------
- 300 g růžičkové kapusty
- 150 g anglické slaniny
- 60 g strouhanky
- 70 g másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Postup:
- Z kapustiček odřízneme košťál, očistíme je a dáme vařit na páru.
- V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme strouhanku a na mírném ohni ji osmažíme dozlatova.
- V druhé pánvičce osmažíme nakrájenou slaninu, vložíme kapustičky, osolíme, opepříme a přidáme zbytek másla, které necháme jen rozpustit.
- Noky:
- v hrnci přivedeme k varu mírně osolené mléko, přisypeme všechnu krupičku, ztlumíme oheň a mícháme, až se nám vytvoří nelepivé těsto. Necháme trochu zchladnout a zapracujeme do něho vejce. V původním receptu byla vejce dvě, ale dala jsem jen jedno, myslím, že na toto množství stačí. Osolíme a přidáme muškátový květ.
- Mezitím si dáme vařit do většího hrnce vodu. Nočky můžeme vytvarovat pomocí dvou lžic nebo dobře to jde tak, že je vytvarujeme pomocí lžíce na zmrzlinu ( viz. foto ), do které těsto vmáčkneme. Před každým nočkem ji opláchneme ve vodě. Vyklepneme je na prkénko potažené folií a potom najednou zavaříme do osolené vody. Vaříme cca 3-4 minuty, vyplavou napovrch.
- Nočky dáme na talíře, rozdělíme na ně kapustičky se slaninou a posypeme opraženou strouhankou.
Komentáře
Okomentovat