Krupicové nočky z odpalovaného těsta s růžičkovou kapustou a strouhankou

Krupicové nočky z odpalovaného těsta s růžičkovou kapustou a strouhankou

23.11.2019
Suroviny:
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 100 g dětské krupičky
  • 30 g másla
  • 1 vejce
  • sůl
  • muškátový květ
  • --------------
  • 300 g růžičkové kapusty
  • 150 g anglické slaniny
  • 60 g strouhanky
  • 70 g másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  1. Postup:
  2. Z kapustiček odřízneme košťál, očistíme je a dáme vařit na páru.
  3. V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme strouhanku a na mírném ohni ji osmažíme dozlatova.
  4. V druhé pánvičce osmažíme nakrájenou slaninu, vložíme kapustičky, osolíme, opepříme a přidáme zbytek másla, které necháme jen rozpustit.
  5. Noky:
  6. v hrnci přivedeme k varu mírně osolené mléko, přisypeme všechnu krupičku, ztlumíme oheň a mícháme, až se nám vytvoří nelepivé těsto. Necháme trochu zchladnout a zapracujeme do něho vejce. V původním receptu byla vejce dvě, ale dala jsem jen jedno, myslím, že na toto množství stačí. Osolíme a přidáme muškátový květ.
  7. Mezitím si dáme vařit do většího hrnce vodu. Nočky můžeme vytvarovat pomocí dvou lžic nebo dobře to jde tak, že je vytvarujeme pomocí lžíce na zmrzlinu ( viz. foto ), do které těsto vmáčkneme. Před každým nočkem ji opláchneme ve vodě. Vyklepneme je na prkénko potažené folií a potom najednou zavaříme do osolené vody. Vaříme cca 3-4 minuty, vyplavou napovrch.
  8. Nočky dáme na talíře, rozdělíme na ně kapustičky se slaninou a posypeme opraženou strouhankou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule