Brambory pečené s cibulí a žampiony
Brambory pečené s cibulí a žampiony 3.2.2020 Suroviny: 500 g brambor 2 větší cibule 200 g malých žampionů 1 stroužek utřeného česneku 4 lžíce oleje lžička hořčice 1/2 lžičky uzené papriky sůl pepř Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky, cibuli na proužky (ne moc tenké). Žampiony očistíme a překrojíme na poloviny. Smícháme olej s hořčicí, paprikou, solí a pepřem do hladké emulze. Připravené brambory s cibuli promícháme s ochuceným olejem a necháme chvíli odpočinout. Vše přesypeme na plech s pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme cca 15- 20 minut s občasným promícháním. Po této době by brambory měly být částečně měkké, tak přidáme žampiony a vše promícháme. Dopečeme do úplného změknutí brambor. Podáváme ihned jako samostatný pokrm třeba se salátem nebo jako přílohu k masu. Poznámka Brambory nejsou upečené do křupava díky té cibuli. Ale zase zrovna ta jim dodá zase jinou a dobrou chuť. https://www.toprecepty.cz/recept/...
Komentáře
Okomentovat