Žaludy s lískovými ořechy a čokoládou

Žaludy s lískovými ořechy a čokoládou

27.11.2019
Suroviny:
  • 150 g
  • hladká mouka
  • 40 g
  • moučkový cukr
  • 100 g
  • máslo
  • 1 ks
  • žloutek
  • 1 lžička
  • vanilková esence

Pusinky:

  • 1 ks
  • bílek
  • 4 lžíce
  • kr. cukr
  • 150 g
  • mleté oříšky

Glazura:

  • 100 g
  • čokoláda
  • 1 lžíce
  • máslo
  • 1 lžíce
  • olej
  • Nejdříve připravíme pusinky. Bílek vyšleháme s cukrem, přidáme mleté ​​oříšky a jemně promícháme. Pomocí cukrářského sáčku navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem malé hromádky, jejichž špičku zvedneme. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů 10 minut. Čím menší hromádky uděláme, tím kratší se pečou, proto troubu sledujeme.
  • Na přípravu čepičy smícháme všechny potřebné suroviny a pomocí síťky uděláme jemné zářezy na jednu stranu. Síťku dostat při nákupu různého ovoce v supermarketech. Nikdy byste neřekli, že něco takového využijete při pečení, viď? Ale pokud nemáte, postačí vám i mřížka, přes kterou protlačujete brambory na salát. Čepičky poklademe na plech a pečeme při teplotě 170 stupňů do zlata.
  • Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a slepíme čepičku s pusinkou. Zbylou čokoládu dáme do vodní lázně, přidáme máslo a olej a vše spolu důkladně spojíme. Pusinku namočíme do čokolády a necháme ztuhnout. Na vrch můžete ještě umístit kapku čokolády, aby žaludy vypadaly opravdu skvěle.
  • https://www.nejrecept.cz/recept/zaludy-s-liskovymi-orisky-a-cokoladou-r2824?fbclid=IwAR3K1_AOZGeY4jPJeDVoHXCj1su6bEq3G8PS8HfiNFxQptiP0WFOQCGbdJM




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule