Žampiony na slanině a majoránce

Žampiony na slanině a majoránce

23.11.2019
Suroviny:
  • 300 g čerstvých žampionů
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • čerstvá majoránka nebo sušená majoránka
  • zelená petrželka
  • špetka drceného kmínu
  • kousek másla
  • cca 1- 2PL hladké mouky
  • sůl
Postup:
  1. Žampiony podle velikosti rozkrájíme na čtvrtky, půlky nebo silnější plátky. Cibuli na jemno a slaninu na kostičky nakrájíme.
  2. Na trošce másla orestujeme cibuli se slaninou, přidáme žampiony, osolíme, okmínujeme a restujeme. Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a podlijeme asi 100 ml vody, popř. vývaru. Necháme provařit 10 minut a ke konci přisypeme posekanou čerstvou nebo rozemnutou sušenou majoránku. Dochutíme a vmícháme posekanou petrželku.
    Neměla by nám vzniknout řídká omáčka, žampiony by měly být spíše směsí obalené.
    Podáváme s pečivem, popř. brambory.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule