Brambory- ala harmonika

Brambory- ala harmonika


24.3.2020
Suroviny:
  • Větší brambory
  • pikantní klobása
  • uzený bůček nebo anglická
  • cibule
  • česnek (na každý brambor jeden)
  • olivový olej
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • drcený kmín
  • popřípadě oblíbené bylinky
  • grilovací koření
  • tvrdý sýr (může být i Niva)
Postup:
  1. Klobásu si nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na půlměsíčky, bůček na tenké, kratší plátečky, česnek na tenká kolečka. Můžeme použít i brambory ve slupce, pokud ji má hezkou, pokud ne, oloupeme je po celé šířce zakrajujeme do brambor tak, aby nám zůstaly vcelku a vytvořily se nám nám otvory pro suroviny, které do něj vložíme.
  2. Mezi každý plátek, který nám vznikne dáváme střídavě klobásu, bůček, cibuli a česnek, jak nám vyjde místo až do konce brambory.
  3. Každou bramboru pak zalejeme troškou olivového oleje, posypeme kořením a dáme zapéct do trouby přikryté asi 45 minut na 180 stupňů, až jsou brambory měkké. Pak je můžeme posypat oblíbeným sýrem a odkryté péct na kůrčičku ještě asi 10 minut. Pokud máte gril, nebo horký vzduch, je to vynikající.

Poznámka

Zdroj- recept jsem dostala mejlem, autorka je patrně z Minibazaru, ale její jméno není uvedeno. I tak jí moc děkuji za vynikající recept a snad se na mne nebude zlobit, že jsem ho zde uveřejnila.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule