Farmářská zelňačka

Farmářská zelňačka


24.3.2020
Suroviny:
  • 500 g kysaného zelí (měla jsem od farmářů)
  • 1/2 sklenice (z 280 g) nakládaných hub
  • hrst sušených hub
  • 3-4 vídeňské párky
  • 3 brambory
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sádla
  • 1/2 lžíce mleté papriky
  • 100 g smetany
  • vývar nebo voda
  • kmín
  • sůl
  • cukr
  • pepř
  • bobkový list
Postup:
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory na kostky a párky na kolečka. Cibuli orestujeme společně se sušenými houbami a kmínem na sádle. Přidáme papriku a po zamíchání zalijeme vývarem. Přidáme brambory a vaříme asi pět minut.
  2. Přisypeme zelí a nakládané houby bez nálevu. Vaříme dalších cca 5 minut a vlijeme mouku rozmíchanou ve troše vývaru. Přisypeme párky a dovaříme doměkka. Před koncem vaření přidáme smetanu. Dochutíme cukrem, solí nebo pepřem.
  3. Tento recept vznikl ve spolupráci se . Online tam nakoupíte farmářské potraviny, čímž podpoříte lokální farmáře a výrobce a vychutnáte si opravdové jídlo.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule