Rychlé jogurtové makovky

Rychlé jogurtové makovky


24.3.2020
Suroviny:
  • 130 g vody
  • 100 g bílého jogurtu
  • 60 g cukru
  • 2 vanilkové cukry (40 g)
  • 3 lžíce oleje
  • 60 g změklého másla
  • půl vejce (zbytek zůstane na potření makovek před pečením)
  • půl lžičky soli
  • 500-530 g hladké mouky
  • 15-18 g čerstvého droždí
  1. Postup:
  2. Do vlažné vody vsypeme vanilkový cukr, přidáme droždí, dobře rozmícháme a necháme 15- 20 minut stát. Ke zpěněnému droždí přidáme zbytek surovin (mouky nejdříve jen 500 g) a uhněteme těsto. Je-li třeba, během hnětení dosypeme zbytek mouky – její množství závisí na hustotě jogurtu a velikosti použitého vejce.
  3. Uhnětené těsto necháme 30 minut odpočinout, pak ho propracujeme, rozdělíme na 12-14 malých kousků a z každého uděláme malou bulku, kterou uložíme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.
  4. Včas zapneme předehřívat troubu a asi po 20-30 minutách kynutí makovky, které téměř zdvojnásobily objem, potřeme zbytkem rozšlehaného vejce, posypeme celým mákem a upečeme (200°C/cca 17-20 minut).
  5. Potraviny na tento recept jsem zakoupila na . Je to online farmářské tržiště, kde nakupujete od lokálních farmářů a výrobců kvalitní a opravdové potraviny.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule