Ovocný dortík se želatinou

Ovocný dortík se želatinou


27.4.2020
Suroviny:
  • 12 lžic polohrubé mouky
  • 12 lžic cukru krupice
  • 6 lžic vlažné vody
  • 6 vajec (žloutků!)
Na krém
  • 1-2 tvarohy
  • zakysaná smetana 250 ml
  • bílý jogurt 150 ml
  • cukr moučka
  • ztužovač Dr.Oetker
Na ozdobu
  • ovoce (jahody, broskve, mandarinky, kiwi, banán, ananas, ... )
  • Želatina
  1. Postup:
  2. Těsto: do mísy dáme žloutky, cukr a vlažnou vodu => třeme do pěny. Z bílků vyšleháme sníh. Do mísy se směsí přidáme prosátou mouku a postupně budeme přidávat bílky, za stálého míchání!!!
  3. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané (hrubou moukou, či kokosem) dortové formy (pekáče). Pečeme do zrůžovění, necháme zchladnout a namažeme marmeládou (já použila rybízovou, ale může být jakákoliv).
  4. Krém: utřeme 1-2 tvarohy (jak kdo má rád), zakysanou smetanu a bílý jogurt. Přidáme cukr (podle chuti). Nakonec vmícháme ztužovač připravený dle návodu na obalu. Takto hotovou směs dáme na vychladlý korpus a dáme ztuhnout do ledničky asi na 1 hodinu.
  5. Ozdoba: na zchladlý dort naskládáme ovoce dle libosti.
  6. Želatina: připravíme si želatinu podle návodu na obalu. Nalijeme na ovoce a opět dáme ztuhnout.
  7. Můžeme podávat se šlehačkou. Dobrou chuť!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule