Houbové vrtule se zelím

Houbové vrtule se zelím


29.5.2020
Suroviny:
  • 400 g hub
  • 500 h hlávkového zelí
  • 250-300 g vrtulí
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 střední cibule
  • cca hrnek vývaru
  • sádlo podle tučnosti slaniny
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • houbové nebo jiné oblíbené koření
Postup:
  1. Těstoviny dáme vařit do osolené vařící vody. Zelí nakrájíme na proužky, cibuli nadrobno a slaninu s houbami na kousky. Slaninu opečeme na sádle a přidáme cibuli. Po zpěnění vsypeme kmín, houby a pár minut restujeme..
  2. K houbám vložíme zelí, sůl, zamícháme a podlijeme vývarem, tak do poloviny směsi. Dusíme s občasným mícháním cca 15 minut, aby zelí zůstalo malinko křupavé. Vývar doléváme podle potřeby.
  3. Uvařené těstoviny vybereme děrovanou naběračkou a přidáme k zelí. Směs dochutíme čerstvě mletým pepřem, oblíbeným kořením, možno i sušeným česnekem. Dodá pikantnější chuť. Promícháme a můžeme podávat.

Poznámka

Množství surovin je orientační. Zůstalo mi ze včerejška kousek uzeného kolna, tak jsem ho přidala. Samozřejmě je to vylepšené, ale vůbec tam nemusí být. Je to dobré i bez něho.

https://www.toprecepty.cz/recept/61754-houbove-vrtule-se-zelim/?fbclid=IwAR19oAYOM0AdS_DH0_2QQAi1KxFATUVZRKHngDtCG_H3YmGTrpWfVrKs0hA

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule