Pečené kmínové brambory

Pečené kmínové brambory


29.5.2020 
Suroviny:
  • cca 10 menších brambor
  • 4 lžíce oleje
  • lžička mletého kmínu - nebo podle chuti
  • celý kmín
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • sůl
  • kdo chce, i sušený česnek 
Postup:
  1. 1) Neoloupané brambory důkladně umyjeme a rozpůlíme. Olej smícháme s mletým kmínem, solí a paprikou, případně česnekem. 
  2. 2 Řeznou plochu potřeme ochuceným olejem a tou stranou uložíme na plech s pečícím papírem. Trochou celého kmínu můžeme posypat plech.
  3. 3) Po uložení brambory ještě brambory potřeme shora. Vkládáme do předem vyhřáté trouby a pečeme cca 35-45 minut podle velikosti. V polovině pečení můžeme brambory lehce propíchat a je li třeba, i potřít olejem. Pečeme do křupava a podáváme třeba s pažitko - nivovým dipem.
  4. 4 )Možná to bude chtít někdo dosolit, tak je dobré to udělat hned po vytažení z trouby. Ale nám to stačilo.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule