Perník ze švestkových povidel

Perník ze švestkových povidel

29.5.2020
SUroviny:
  • 180 g švestkových povidel
  • 180 g tuku na pečení
  • 300 g cukru
  • 500 g polohrubé mouky
  • ½ l mléka
  • 1 vejce
  • 1 ½ prášku do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • čokoládovou polevu (nebo čokoládu na vaření)
  • strouhaný kokos
  • olej na vymazání plechu
Postup:
  1. Ve vlažném mléce rozpustíme tuk, cukr a nalijeme do mísy, přidáme rozšlehané vejce a důkladně rozmíchaná povidla.

  2. Přidáme mouku, prášek do pečiva, kakao a vše promícháme až vznikne hladké řidší těsto. Nalijeme do vyššího plechu, který potřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

  3. Vychladlý perník vyklopíme, odřízneme okraje, polijeme rozpuštěnou čokoládou a ihned posypeme strouhaným kokosem. Nakrájíme na čtverečky a pro slavnostnější chvíle můžeme ozdobit šlehačkou.
Snímek21.01_083.jpg

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule