Bramborové noky s listovým celerem

Bramborové noky s listovým celerem

Suroviny:
  • 800 g oloupaných, ve slupce vařených brambor - ne nové, raději moučnatější
  • 1 vejce
  • hrst listového celeru, jemně pokrájeného
  • lžička soli
  • cca 160 g hrubé mouky, dle potřeby
Postup:
  1. Oloupané brambory, uvařené ve slupce, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme hrst jemně nasekaného listového celeru, vejce a sůl. Vše dobře promícháme, přisypeme hrubou mouku (množství dle moučnatosti brambor) a vytvoříme vláčné tvárné těsto.
  2. Těsto rozdělíme na 3 - 4 díly, ze kterých na pomoučněném stole vyválíme válečky (viz.obrázek), které následně pokrájíme na noky, špalíky nebo šišky, které naházíme do mírně osolené vroucí vody.
  3. Po opatrném podebrání ode dna a promíchání je přivedeme k varu. Po vyplavání na hladinu, je stačí nechat cca minutu (dle velikosti noků) povařit. Poté scedíme a můžeme podávat. Nejlepší je, první nok udělat samostatně na zkoušku a pokud jsme spokojeni, nok se nerozvařil a je vláčný, pokračujeme s dalšími.
  4. Podáváme k pečenému nebo dušenému masu, jako přílohu s dušeným zelím, řepou, dýní...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule