Dědova dobrůtka
Dědova dobrůtka
Suroviny:
- 200 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 1/4 l vody
- 1/8 l mléka
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule
- 250 g žampionů
- 250 g šunky
- pepř
- kmín
- sůl
- 1/2 houbového bujonu
- zelená petržel
- 1 lžička worcesteru
- 1/2 šálku vody
Postup:
- Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, mléko, vodu a vše rozšleháme. Těsto necháme odpočinout.
- Cibuli jemně nakrájíme, podusíme 5 minut na oleji a přidáme omyté, na plátky nakrájené žampiony. Šunku nakrájíme na kostičky a přidáme k podušeným žampionům. Podlijeme půl šálkem vody, přidáme kmín, sůl, pepř, houbový bujon, worcester a vaříme zprudka, až se voda vypaří. Naposledy vmícháme nasekanou petržel.
- Z těsta upečeme 4 omelety a ještě horké naplníme teplou náplní.
- Kdo nedělá jídlo pro děti, tak může podlít bílým vínem a přidat lžičku rajského protlaku.
Komentáře
Okomentovat