Dědova dobrůtka

Dědova dobrůtka


Suroviny:
  • 200 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1/4 l vody
  • 1/8 l mléka
Náplň:
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 250 g žampionů
  • 250 g šunky
  • pepř
  • kmín
  • sůl
  • 1/2 houbového bujonu
  • zelená petržel
  • 1 lžička worcesteru
  • 1/2 šálku vody
Postup:
  1. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, mléko, vodu a vše rozšleháme. Těsto necháme odpočinout.
  2. Cibuli jemně nakrájíme, podusíme 5 minut na oleji a přidáme omyté, na plátky nakrájené žampiony. Šunku nakrájíme na kostičky a přidáme k podušeným žampionům. Podlijeme půl šálkem vody, přidáme kmín, sůl, pepř, houbový bujon, worcester a vaříme zprudka, až se voda vypaří. Naposledy vmícháme nasekanou petržel.
  3. Z těsta upečeme 4 omelety a ještě horké naplníme teplou náplní.
  4. Kdo nedělá jídlo pro děti, tak může podlít bílým vínem a přidat lžičku rajského protlaku.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule