Řezy s povidly a mascarpone
Řezy s povidly a mascarpone
Suroviny:
- 300 g hladké mouky
- 4 vejce
- 3/4 hrnku cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku perlivé minerálky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce vanilkového pudinku (prášek)
- ----
- povidla se skořicí
- 200 g mascarpone
- 250 ml smetany 33%
- ztužovač šlehačky
- cukr podle chuti
- Postup:
- Vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidáváme olej, minerálku a zbytek surovin. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 180 °C asi 25-30 minut.
- Na krém vyšleháme smetanu se ztužovačem a spojíme s mascarpone a cukrem. Vychladlou buchtu potřeme povidly a nahoru natřeme krém.
Poznámka
Pekla jsem na plechu 33x24 cm. Doporučuji buchtu překrojit a promazat povidly a krém dát nahoru, protože krém má tendenci po určité době po povidlech sjíždět.
Komentáře
Okomentovat