Žampionová omáčka se slaninou a těstovinami
Žampionová omáčka se slaninou a těstovinami
26,9,2020
Suroviny:
cibuli
slaninu v celku
máslo
žampiony
bílé víno/vývar
smetana
koření: kmín, čerstvou bazalku, pepř, sůl, případně větvičku rozmarýnu.
Postup:
Osmahneme cibuli na másle, k cibuli přidáme rozvonět bylinky a kmín (když dávám rozmarýn, větvičku tak po 5 minutách vyndám), stroužek česneku vcelku (ten pak taky vyndáme, aby nám nezhořkl)... Když je cibule mírně osmahnutá, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, a necháme pořádně vyškvařit, aby byla křupavá (bacha, ráda vykakuje z pánve, my tomu říkáme slaninový popcorn , tak se neleknout, v nejhorším, kdyby moc zdrhala, nekompromisně jí přiklopit pokličkou ) pak přidáme žampiony, nakrájené na větší plátky, osolíme, opepříme, přidáme špetičku cukru a necháme zkaramelizovat, podlijeme bílým vínem nebo vývarem a necháme dusit na závěr přidáme smetanu, necháme provařit a můžeme zahustit máslovou jíškou.
Komentáře
Okomentovat