Kváskový chléb

 Kváskový chléb


18.10.2020
2 lžíce kvasku + 220g žitné + 340ml vody
Nechat přes.noc rozkvasit
Ráno odebrat dvě lžíce kvásku zpět do lednice. 300gr pšeničné chlebové mouky
100 gr celozrnné pšeničné mouky
380ml vody
4lžičky soli
Kmín, koriandr, sladěnka, fenykl.
Zpracovat těsto, nechat vykynout, mezitím dvakrát přeložit, poté opět zpracovat, důkladně smotat a dát kynout do ošatky nebo misy( tu si vystrikate olejem- já používám skvělý od Orionu). Nechat opět kynout, než se objem zdvojnásobí. Vložit do trouby rozpálené na 230, postříkat, zapařit spodní plech a péct 10 minut na 230, poté stáhnout na 200, vyndat spodní plech, postříkat chleb a péct ještě 35 minut.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule