Tři těsta na cukroví -makové,vanilkové na rohlíčky a tatrankové

 Tři těsta na cukroví -makové,vanilkové na rohlíčky a tatrankové


15.11.2020


Nejlepší vanilkové rohlíčky
  1. Na 1 dávku budete potřebovat: 240 g hladké mouky, 200 g másla, 70 g cukru, 100 g mletých vlašských oříšků, moučkový cukr s pravou vanilkou na obalení
  2. Postup: Ze všech surovin zpracujte hladké a pevné těsto. ...
  3. Doba pečení je v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 10–15 minut
.Makové

SUROVINY (2 PLECHY PORCE)

POSTUP

  1. Mouku promíchejte s mákem. Změklé máslo ušlehejte s cukrem a vajíčkem a přidejte také sypké ingredience. Dobře propracujte. Připravené těsto zabalte do fólie a nechte aspoň půl hodiny odpočívat v chladu.
  2. Z vychlazeného těsta oddělujte kousky a rukama vytvarujte kuličky o průměru zhruba 2 cm. Dávejte je na plech vyložený pečicím papírem, zploštěte je prsty a doprostřed každé kuličky udělejte důlek. Můžete i prstem, ale nejvíce souměrné to je s obráceným koncem vařečky. Malou lžičkou dejte do každého důlku trochu linecké ovocné směsi.
  3. Vložte do trouby předehřáté na 150 stupňů a pečte cca 15 minut.
Tatrankové
tuk na vymazání -Ingredience
těsto
1 ks vejce,0.5 hrnku cukr ,moučka,4 kstatranka,2 hrnky hladká mouka,250 g100% tuk, na obalení
cukr moučka,vanilkový cukr podle potřeby
Postup přípravy
  1. Tatranky nastrouháme, přimícháme prosátou mouku a prosátý cukr a vejce. Poté přidáme změklý tuk a důkladně vypracujeme těsto.

  2. Těsto rozdělíme na kousíčky, které vtlačíme do lehce vymazaných formiček.

  3. Cukroví upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Ještě teplé pracny vyklopíme a obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.¨¨

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Nekynutý makový závin

Zamilujte se do levandule